Alle puolivuotiaan vauvan minimalistinen vaatekaappi

Helmikuun viimeinen päivä, huomenna on jo kevätkuukausi. Vauvakuplassa aika menee tosi nopeasti. Viime viikolla olimme ensimmäistä kertaa neuvolalääkärissä, pojan ollessa 7 viikon ja 1 päivän ikäinen. Tarkastuksessa kaikki oli hyvin. Vauva painoi 5,5 kg ja oli 59,6 cm pitkä. Mahavaivoista ja runsaasta puklaamisesta huolimatta vauva oli kasvanut 1,5 kiloa täysimetyksellä. Voin olla tyytyväinen! Puolisoni sanoi että vauva kasvaa silmissä ja minä taas sulan. Imetyksen takia vaaka näytti jo 2 kg vähemmän kuin ennen raskautta.

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, otin vauvalle koon 62 käyttöön jo kuukauden ikäisenä, kun osa 56 kokoisista vaatteista jäi pieniksi. Pari koon 56 vaatetta oli käytössä vielä viime viikolla, mutta nekin alkoivat olla jo pieniä. Vein nettikirpparille vaatteita myytäväksi joten pistin ne pussiin mukaan.

Koon 62 vaatteet:

  • 2 unihaalaria
  • 4 bodya
  • 4 housut
  • (+ 5 sukat)
Vauvan minimalistisen vaatekaapin koon 62 vaatteet

Lisäksi on tuplakokoa 62/68 joita voi jo käyttää:

  • 3 bodya
  • 3 housut
Vauvan mininimalistisen vaatekaapin sisältöä
Minimalistisen vaatekaapin tuplakoon 62/68 bodyt
Vauvan minimalistisen vaatekaapin sisältöä
Minimalistisen vaatekaapin tuplakoon 62/68 housut

Kuvista puuttuu esikoisen vanha unihaalari, joka oli kuvaushetkellä vauvan päällä. Se on ollut eniten käytössä ja myös ahkerasti pesussa koska vaipasta tulee usein öisin sinapit läpi. Se on jo valmiiksi hieman kulahtanut joten ei haittaa käyttää se loppuun. Sain sen esikoisellekin käytettynä ja oli hänelläkin ahkerassa käytössä, joten unihaalari on palvellut hyvin.

Suurin osa vaatteista on ostettu vähänkäytetty.fi tai pienelle.fi, muutama on saatu lahjaksi ja pari on esikoisen vanhoja lempparivaatteita. Vaatteiden lukumäärä on aika satunnainen. Vaatteita on sen verran mitä kirpparisivustoilta olen sattunut löytämään ja tilaamaan, kunnes jossain kohtaa totean, että eiköhän tämä määrä riitä. Jos bodysetistä on tullut mukana joku body joka ei miellytä itseä niin olen laittanut sen jo eteenpäin, joko kirpparille tai UFF-laatikkoon. 3 housut ja 1 bodyn olen ostanut uutena kotimaisilta vastuullisilta yrityksiltä: Dreamcircus, Hujaus ja Tinttarilla. Niiden kuosit miellyttivät silmääni joten ajattelin vähän panostaa. Muuten vaatteet ovat olleet edullisia.

Olen hankkinut jo valmiiksi koon 68 vaatteet:

  • 2 jumpsuittia (kaukalopussin tai haalarin tilalla sitten kun ilmat lämpenee)
  • 2 unihaalaria
  • 4 pitkähihaista bodya
  • 1 lyhythihainen body
  • 4 housut
Vauvan minimalistinen vaatekaappi
Vauvan minimalistisen vaatekaapin koon 68 vaatteet (kuvassa myös 62/68 kokoiset vaatteet).

Koko 68 tulee jäämään pieneksi joskus kesällä. Hellevaatteita täytyy ehkä hankkia lisää, tai sitten vauva voi olla tarvittaessa vaippasillaan. Sen näkee sitten lähempänä. Kotona meillä on ilmalämpöpumppu joten sisällä on aina tasaisen sopiva lämpö.

Kuvien ottamisen jälkeen ostin vielä 2 kietaisubodya nettikaupasta pienelle.fi. Näin valon lisääntyessä aina huomaan että beige väri miellyttää silmääni, siksi Polarn O. Pyretin söpö sienibody ihastutti. Suurin osa vaatteista on silti mustavalkoista. Eilen heikkona hetkenä sorruin ostamaan Tokmannin alesta 68-kokoisen unihaalarin koska siinä oli söpö mustavalkoinen porokuosi. Nyt en osta enempää vaatteita ennen kesää. Sitä odotellessa!

Uusimmat hankinnat vauvan vaatekaappiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.